Logo

God jul!

Vi ønsker alle våre venner og samarbeidspartnere en riktig god jul! Merry Christmas / Crăciun fericit!
Les meir

Med på åpning av ny øyeavdeling

Den første uken i desember var Bonnie Uchermann og Irene Langeggen på besøk fra Universitetet i Sørøst-Norge. Da var vi med og åpnet den nyrehabiliterte øyeavdelingen på Municipal Sfanta Treime – et sykehus vi har hatt et nært og godt samarbeid med i mange år.
Les meir
Den 3. desember markerte vi Den internasjonale dagen for funksjonshemmede. Da fikk vi besøk av parlamentsmedlem Valentina Buliga og brukerne av senteret vårt.
Les meir

Gi ei julegåve med meining

Også i år kan medlemmer og andre kjøpa gåvekort frå Hjelp Moldova til jul. Pengane som kjem inn blir uavkorta fordelt på fattige familiar som vi har kontakt med i Moldova.
Les meir

Nytt, viktig utstyr levert Moldova

Denne veka har vi hatt besøk av to teknikarar frå Noreg som har montert viktig og nødvendig utstyr for å unngå blindheit og for å gjera ei god diagnostisering. Arvid Wiig frå Sevest AS har montert nytt utstyr på synssenteret og på to sjukehus, og Magne Grundvaag frå Essilor har montert ein masse nytt utstyr til optometriutdanninga.
Les meir

Julenisse litt på forskudd

Jeg er vel hjemme etter noen dager i Moldova sammen med Hans Bjørn, en flott tur med mange sterke opplevelser. Helgen ble brukt til å være julenisse litt på forskudd.
Les meir

Ukens høydepunkt

Dokumentarfilmen "Mirakelet i Moldova" ble vist i Brussel den 23. oktober som en del av 70-årsjubileet for menneskerettighets-erklæringen og feiring av FN-dagen 2018. Hans Bjørn ble invitert av Den norske ambassaden i Brussel til å delta på markeringen. Det ble en flott happening.
Les meir

Verdens synsdag 2018

I år ble Verdens synsdag arrangert den 11. oktober. I Norge ble alle optikerne oppfordret til å gi en synsprøve til inntekt for Hjelp Moldova. Resultatet ble ca. 40 000,- kroner inn på prosjektkontoen. Tusen takk!
Les meir

–Vi er veldig glade for at vi fikk være med på denne turen! Det har vært en fantastisk opplevelse med masse latter, fine bussturer, gode middager, tårer og sterke inntrykk.

Sånn oppsummerer elevene oppholdet sitt i Moldova i forrige uke.


Les meir

Returordning for gamle briller

Fra tid til annen får vi spørsmål om vi tar imot gamle briller. Ideen er god, og vi er takknemlige for omsorgstanken.
Les meir