Logo

Gledelig gjensyn

Husker du historien om Cornelia fra Moldova-reportasjen i BT-magasinet påsken 2014? Cornelia hadde inntil da fungert som blind i 25 år, med kun 2 % syn. Hun hadde oppsøkt flere leger og klinikker både i Moldova og andre land, men det var ingen hjelp å få. Etter undersøkelse og nye briller fra synssenteret vårt i Chisinau i 2012, kom hun opp i 40 % syn.

For to uker siden var Cornelia tilbake på synssenteret for etterkontroll og nye briller.

– Brillene forandret livet mitt, forteller hun. De er gullet mitt, noe jeg ikke klarer meg uten, og jeg er veldig redd for å ødelegge eller miste dem.

Cornelia fungerer nå fint både på jobb og på hjemmebane, og klarer det meste selv. Tidligere måtte datteren Michaela “være øynene hennes”. Nå har hun fått være bårn og tenåring, som de andre på hennes alder, forteller moren.

– Historien om Cornelia er en motivasjonsfaktor, sier Hans Bjørn Bakketeig. Det er godt å se at arbeidet vårt nytter!

HB_Cornelia_TatianaC_web

 

 

 

 

 

 

 

Hans Bjørn, Cornelia og Tatiana Chistol.