Logo

Ukens høydepunkt

Dokumentarfilmen "Mirakelet i Moldova" ble vist i Brussel den 23. oktober som en del av 70-årsjubileet for menneskerettighets-erklæringen og feiring av FN-dagen 2018. Hans Bjørn ble invitert av Den norske ambassaden i Brussel til å delta på markeringen. Det ble en flott happening. Brussel_kino_Carlos_UNRIC_44757098_7 Moderator Carlos Jimenez ønsker velkommen. Foto: UNRIC Over 400 personer hadde meldt sin interesse for arrangementet. Kinosalen hadde dessverre ikke plass til alle, selv om de satte inn mange ekstra stoler og folk stod langs veggen bakerst i salen. - Dette er det største oppmøtet filmen har hatt, sier Hans Bjørn, og også den største applausen. Den varte i nesten to minutter. Filmvisningen ble etterfulgt av en paneldiskusjon med Carlos Jiminez fra UNRIC (FNs regionale informasjonskontor i Brussel) som moderator. I panelet satt Ludmilla Tiganu, kommunikasjonsspesialist i UNDP (FNs utviklingsprogram), Claude Cahn, rådgiver ved OHCHR (FNs høykommisær for menneskerettigheter sitt feltkontor i Europa), og Hans Bjørn Bakketeig fra Hjelp Moldova. Ludmilla er fra Moldova og har jobbet i FN-systemet i over 15 år. Også Claude hadde god kjennskap til Moldova, da han hadde jobbet der fra 2009 til 2015. Brussel_Panelet_IEB_w Carlos Jiminez, Hans Bjørn, Ludmilla Tigany og Claude Cahn. Foto: Ingunn E. Bakketeig Brussel_Karen-Davies_UNRIC_43712937_7 Karen Davies, organisatoren av Cine-ONU. Foto: UNRIC Brussel_Sporsmal_sal_UNRIC_44808420 Spørsmål fra salen. Foto: UNRIC Publikum var også aktive, og spesielt Hans Bjørn fikk mange spørsmål, bl.a. om korrupsjon, arbeidet og fremtidsutsikter. Etterpå stod folk i kø for å takke for innsatsen han og organisasjonen legger ned i Moldova. Selv hadde mange av dem dessverre forlatt landet for å få et bedre liv. Også mange representanter fra FNs ulike kontorer i Brussel var til stede. Spesielt kjekt var det at Nicola Harrington-Buhay hadde tatt turen fra London for å se filmen. Et hyggelig gjensyn! Hun var tidligere direktør ved UNDP-kontoret i Moldova. Vi traff henne for første gang for fem år siden, under Hjelp Moldovas 20-årsjubileum. Vi er glade for at vi tok turen til Brussel, og er imponert over det fantastiske oppmøtet. Denne filmvisningen ga oss en del kontakter i FN-systemet, og vi håper dette kan bidra til å gjøre det videre arbeidet i Moldova mulig. Enlightened-Universe_Brussel_IEB_w "Enlightened Universe" på Rond-point Schuman. Foto: Ingunn E. Bakketeig Dette ble offisielt åpnet den 25. oktober i anledning FN-dagen og 70-årsjubileet for menneskerettigheter.   Sustainable_Development_Goals_icons-03Bærekraftsmål 3 - God helse: Sørge for at alle kan leve et sunt liv og sikre trivsel for alle i alle aldre. God helse er en grunnleggende forutsetning for en persons evne til å nå sitt fulle potensial og bidra til samfunnet. Investeringer i helse er en investering i utviklingen av samfunnet. Dessuten er optimal helse, herunder nødvendig legehjelp, mat, vann, ren luft, sanitet, hygiene og legemidler, grunnleggende menneskerettigheter.       Ingunn E. Bakketeig