Logo

Julenisse litt på forskudd

Jeg er vel hjemme etter noen dager i Moldova sammen med Hans Bjørn, en flott tur med mange sterke opplevelser. Helgen ble brukt til å være julenisse litt på forskudd. Det er nå en stund siden jeg var i Moldova sist, så første post på programmet var å se det nye synssenteret vårt. Etterpå bestemte vi oss for å ta en tur innom barnehage 74. Denne barnehagen for utviklingshemmede barn har Hjelp Moldova og Spelhaugen dagsenter støttet i mange år. Det er utrolig å se hva de får til med små midler. I tillegg var det flott å se det ferdige tilbygget som vi har vært med å finansiere med hjelp fra skolene som støtter oss gjennom sin solidaritetsaksjon. Barnehage_JAa_091118 Tilbygget_74 Vi har også besøkt flere av familiene i julegaveprosjektet vårt. Pengene som kom inn i fjor, fordeles til disse familiene utover året. Vi håper bidraget gjør at de kan få en bedre jul. I Besarabiasca besøkte vi familien Gerta der alle bortsett fra lillesøster er svaksynte eller blind. Damian viste oss stolt hvordan han bruker lese-TV og at han også har begynt å lære seg å spille trekkspill. Damian_trekkspill_JAa_111188 Damian er takknemlig og kry over det nye trekkspillet. Tur m A og P_JAa_111118 Vi var også en tur innom Pavel, og ble med på den daglige trilleturen. Det er imponerende å se hvor godt Andrej tar vare på sin funksjonshemmede bror. Fam_Orhei_JAa_121118_w Mandag 12.11. besøkte vi familien Bezer i Orhei. Den består av tre generasjoner hvorav bare to ser. Familien har fått et nytt familiemedlem siden sist, så husstanden teller nå 14 personer. Det har vært godt å få være julenisse for disse slik at de kan få det litt bedre i vinter. Tekst og foto: Jarle Ådlandsvik Reiserute_No_Mo