Logo

Parlamentsmedlem besøkte synssenteret

Den 3. desember markerte vi Den internasjonale dagen for funksjonshemmede. Da fikk vi besøk av parlamentsmedlem Valentina Buliga og brukerne av senteret vårt. I møtet fikk både pasientene våre og de ansatte på senteret vist at de funksjonshemmede er en ressurs. De fikk også fortalt de moldovske myndighetene hva som bør gjøres fremover, spesielt med fokus på skole og utdanning. Pasientene er takknemlig for at alt av hjelpemidler er gratis og håper at dette fortsetter også for fremtiden. Noen av brukerne fortalte sterke historier om hvilken hjelp de får fra synssenteret, og hva det har betydd for både dem selv og familiene deres. Totalt var 40-50 personer til stede. Brukere-og-fam_1_w Pasienter og familiemedlemmer. Brukerne-og-fam_2_w Vladimir-med-medalje_w    Vladimirs-medalje_w Vladimir viser stolt frem bronsemedaljen sin fra VM i håndbak. Den ville han dedikere synssenteret som takk for hjelpen han har fått. Se egen sak om Vladimir 7. september 2018. Daria i-finstasen_w Daria forlanger alltid å få fin kjole på når hun skal besøke synssenteret. Sterke-historier_1_w – Jeg og min familie er svært takknemlige for hjelpen vi har fått på synssenteret. Nå kan jeg endelig hjelpe min sønn med leksene! Tatiana-og-Buliga_w Tatiana Ghidirimschi og Valentina Buliga. De mange historiene gjorde inntrykk. Valentina Buliga lovte å ta med seg alle innspillene tilbake til både parlamentet og helse- og omsorgskomiteen. Hele seansen ble sendt direkte på Buligas facebook-side, du kan de den her. Ingunn og Hans Bjørn