Logo

Med på åpning av ny øyeavdeling

Den første uken i desember var Bonnie Uchermann og Irene Langeggen på besøk fra Universitetet i Sørøst-Norge. Da var vi med og åpnet den nyrehabiliterte øyeavdelingen på Municipal Sfanta Treime – et sykehus vi har hatt et nært og godt samarbeid med i mange år.


Oyeavd_1_w

Med en flott og nyrehabilitert avdeling blir mulighetene for behandling mye bedre.

Oyeavd_nyapning_w
Inviterte gjester og ansatte på øyeavdelingen og sykehuset for øvrig.

Uchermann og Langeggen har ansvaret for utviklingen av optometriutdanningen i Moldova. Disse dagene hadde vi flere møter med studenter, sykehus og medisinsk universitet for å planlegge videre aktivitet og studieplaner for optometri. Vi så også på utstyret som nylig er levert fra Norge.

Universitetssykehuset Municipal har vært viktig i utviklingen av synshjelp i Moldova, og vi har levert mye viktig utstyr for katarakt-operasjoner (grå stær), laserbehandling og utstyr for utredning/diagnostisering. Her har dr. Jan Askvik operert mange pasienter og hatt opplæring av moldovske øyeleger under sine årlige reiser til Moldova.

Oyeavd_5_nytt-utstyr_w
Nytt medisinsk utstyr til undersøkelser og behandling.

Øyeavd_4_nytt-utstyr_w

Oyeavd_pasientrom_w
Nyoppusset pasientrom.

Alle foto: Spital.SF.Treime.md

Bonnie_diplom_1_w
Bonnie Uchermann ble overrekt en diplom fra rektor Ababi for godt samarbeid. Foto: Hans Bjørn

 

Tekst: Hans Bjørn Bakketeig