Logo

Med på åpning av ny øyeavdeling

Den første uken i desember var Bonnie Uchermann og Irene Langeggen på besøk fra Universitetet i Sørøst-Norge. Da var vi med og åpnet den nyrehabiliterte øyeavdelingen på Municipal Sfanta Treime – et sykehus vi har hatt et nært og godt samarbeid med i mange år. Oyeavd_1_w Med en flott og nyrehabilitert avdeling blir mulighetene for behandling mye bedre. Oyeavd_nyapning_w Inviterte gjester og ansatte på øyeavdelingen og sykehuset for øvrig. Uchermann og Langeggen har ansvaret for utviklingen av optometriutdanningen i Moldova. Disse dagene hadde vi flere møter med studenter, sykehus og medisinsk universitet for å planlegge videre aktivitet og studieplaner for optometri. Vi så også på utstyret som nylig er levert fra Norge. Universitetssykehuset Municipal har vært viktig i utviklingen av synshjelp i Moldova, og vi har levert mye viktig utstyr for katarakt-operasjoner (grå stær), laserbehandling og utstyr for utredning/diagnostisering. Her har dr. Jan Askvik operert mange pasienter og hatt opplæring av moldovske øyeleger under sine årlige reiser til Moldova. Oyeavd_5_nytt-utstyr_w Nytt medisinsk utstyr til undersøkelser og behandling. Øyeavd_4_nytt-utstyr_w Oyeavd_pasientrom_w Nyoppusset pasientrom. Alle foto: Spital.SF.Treime.md Bonnie_diplom_1_w Bonnie Uchermann ble overrekt en diplom fra rektor Ababi for godt samarbeid. Foto: Hans Bjørn   Tekst: Hans Bjørn Bakketeig