Logo

Godt nytt år!

Vi starter året med blanke ark, men vi har mange planer. Selv om det siste prosjektet vårt med midler fra Utenriksdepartementet ble avsluttet 31.12.18, går vi på med friskt mot. Oppussing av et behandlingsrom på Mor-og-barn-sykehuset er i gang. Planen er at det skal stå ferdig i løpet av januar. IMG_0413    IMG_0420 Bilder fra oppussingen, 17.12.18 og 3.1.19. Foto: Tatiana Ghidirimschi. Planen er at det skal stå ferdig i løpet av januar. De fire videregående skolene (Fusa, Os og Langhaugen) er med på finansieringen. To av skolene hadde aksjonsdag før jul, de andre to har sin solidaritetsdag i løpet av januar og februar. Vi kommer tilbake med resultater fra aksjonene. Disse skolene blir viktige støttespillere dette året. Når Hans Bjørn er tilbake i Moldova medio januar, vil FNs utviklingsprogram UNDP formidle kontakt med Verdens Helseorganisasjon (WHO) og UNICEF. Dette for å prøve å få flere samarbeidspartnere, sikre drift av senteret og videreutvikle synstjenestene i Moldova. Det er nå viktig at moldovske myndigheter tar mer ansvar for den økonomiske delen, blant annet drift av senteret. Dette skjer ved at vi får betalt for tjenestene våre ved senteret gjennom medisinsk forsikring. Alle offentlige medisinske institusjoner har mye av driften sin via dette systemet. Vi har søkt om at senteret vårt for synshemmede får status som en universitetsklinikk underlagt det medisinske universitetet i Chisinau. Dette venter vi svar på i nærmeste framtid. I slutten av januar kommer tre avgangsstudenter fra optometriutdanningen på Kongsberg på utveksling til Moldova. De skal hospitere på ulike institusjoner, bl.a. synssenteret vårt, i tre måneder. Utstyr fra Ullevaal Den nye optometriklinikken på Municipal - snart klar til bruk. Foto: HBB Vi håper at de moldovske optikerstudentene vil kunne drive sin egen lille klinikk på Municipal-sykehuset i løpet av våren. En del av utstyret her er levert av Ullevål sykehus. Tusen takk til alle som har støttet organisasjonen i 2018! For Hjelp Moldova Hans Bjørn og Ingunn Bakketeig