Logo

Offisiell åpning og overrekkelser av medisinsk utstyr

25. januar var Tatiana og Hans Bjørn invitert til åpning av det nye behandlingsrommet vi har vært med å pusse opp på "Mor og barn"-sykehuset i Chisinau. I tillegg hadde vi offisiell overrekkelse av utstyr som vi har levert til to andre sykehus. På Institutul Mamei si Copilului ("Mor og barn"-sykehuset) var både sykehusdirektør og flere leger til stede på åpningen, og de var svært takknemlige. Dette er i hovedsak takket være våre fire videregående skoler i Hordaland sine innsamlingsaksjoner. I talen sin sa direktøren bl.a. at de syntes det er svært flott gjort fra norske ungdommer!  – Nok et veldig hyggelig og nyttig tiltak fra Hjelp Moldova. Tusen takk for all støtte og omsorg! mor-og-barn-5_w  mor-og-barn-4_w Nyoppussede behandlingsrom på "Mor og barn"-sykehuset. I høst hadde vi flere viktige donasjoner til sykehus i Moldova (omtalt i saken "Nytt, viktig utstyr levert Moldova"). Det er viktig at moldovske myndigheter kjenner til hva organisasjonen vår har levert, så denne gangen ønsket vi å ha offisielle overrekkelser av utstyret. I over 15 år har Hjelp Moldova vært med på å bedre landets øyehelsetjenester:
  • Vi har gjort viktige investeringer for å unngå unødvendig blindhet,
  • vi har bedret forholdene for øyeleger slik at de kan praktisere som øyeleger,
  • vi har gjort at ulike operasjoner og behandlinger kan utføres i landet,
  • og ikke minst har vi hindret legeflukt fra Moldova.
Mandag 28. januar hadde vi dermed en offisiell overrekkelse på «Republican-sykehuset». Der var blant annet helseministeren til stede. Dagen etter hadde vi offisiell overlevering av utstyr på «Emergency hospital». Media var med begge dagene. Emergency-hosp_unders_media_w Media følger med på laserbehandling av pasient. Intervju_M1_w Etterpå ble pasienten intervjuet av TV-kanalen Moldova 1. I tillegg til de to nevnte sykehusene ble det levert utstyr til synssenteret, sykehuset for helseministeriet og mye optometrisk utstyr til Hospital Municipal. Alt utstyret er viktig for utredning og behandling. Tekst: Hans Bjørn og Ingunn Bakketeig Foto: Synssenteret