Logo

Gladmelding fra Grieg Foundation

Rett før helgen fikk jeg en utrolig kjekk og viktig melding fra Grieg Foundation, som nok en gang vil støtte arbeidet vårt i Moldova, forteller Hans Bjørn.   Til Hans Bjørn Bakketeig, Takk for søknadsbrev med informasjon om det videre arbeid ved synssenteret i Chisinau. Søknaden har nå vært behandlet i Grieg Foundations styre, og vår stiftelse vil bidra med: NOK 300.000,-. Vi ønsker lykke til videre med det gode og viktige arbeid som gjøres. Med vennlig hilsen FOR STYRET I GRIEG FOUNDATION Åse Karin Pettersen Secretariat | Grieg Foundation En svært kjærkommen gave – Grieg Foundation har vært en viktig støttespiller for Hjelp Moldova i over ti år. Støtten fra Grieg er ekstra viktig nå, siden prosjektet vårt med Utenriksdepartementet opphørte ved nyttår. Uten andre gode samarbeidspartnere blir arbeidet vårt begrenset, sier en rørt og takknemlig optiker. Synstest Ett av mange barn som kommer til senteret for å få hjelp. Mamma følger spent med. (Arkivfoto fra synssenteret) Fokuset vårt fremover:
  • Å fortsatt kunne gi et hjelpetilbud til de synshemmede i Moldova slik at de kan få muligheten til å gå på skole, få en utdanning og arbeid
  • Opprettholde driften ved synssenteret
  • Videreutvikle optometriutdanningen ved medisinsk universitet
Vi arbeider fremdeles med å få moldovske myndigheter til å ta over driften ved senteret. Det går sakte, men sikkert fremover, men ting tar tid. Om ca. to år er de første studentene ferdig utdannet, da vil landet ha et mye bedre tilbud innen øyehelsetjenester, avslutter Hans Bjørn. Ingunn E. Bakketeig