Logo

Kjørte 60 mil for å få synshjelp

Før påske kom denne sterkt synshemmede gutten til synssenteret vårt i Chisinau. Han og familien hadde da kjørt fra Romania – en strekning på 120 mil tur/retur. I Romania har de nemlig ikke noe rehabiliteringssenter for synshemmede. På synssenteret kunne de heldigvis hjelpe gutten, han fikk både lese-TV og leselupe med seg hjem, og tollpapirer ble fylt ut. Barnets glede og foreldrenes takknemlighet kan ikke beskrives, forteller Tatiana. 57395788_R  R-gutt-ved-lese-tv_T Foreldrene hadde lenge surfet på nettet for å finne hjelp til gutten sin, men de fant dessverre ingen som kunne hjelpe ham i Romania. De oppdaget tilfeldigvis siden www.lowvision.md (Hjelp Moldovas Low Vision-senter i Chisinau), og tok kontakt. – Vi bestemte oss for å reise, selv om det var lang vei, og selv om vi ikke visste hva vi kom til, eller om de kunne hjelpe oss, forteller moren. Nå er jeg i den 7. himmel, overlykkelig! Til høsten kan sønnen vår endelig gå på en vanlig skole, inntil da kan han øve seg med lese-TV-en. Tusen takk for at dere finnes, og for at dere hjelper barn med lignende problemer! Det var en svært takknemlig familie som satte seg i bilen for hjemreise – nye 60 mil.   Ingunn E. Bakketeig