Logo

Besøk hos «julegavefamilier»

Den 1. mai reiste vi (Hans Bjørn, Tatiana og Alexandru Ghidirimschi) på besøk til to av de moldovske familiene som er med i julegaveprosjektet og som vi hjelper i løpet av året med litt mat, klær og økonomi for at de skal kunne mestre sine forpliktelser.   Vi reiste først til Elena med familie som bor i Stefan Voda, ca. 120 km fra Chisinau. Vi var litt spent på kjøreforholdene, for det var både regn og sol, og veiene i landsbyene kan være svært vanskelige når det er vått. Og slik ble det – enkelte steder var det som å kjøre på såpe – men vi kom heldigvis vel fram. Elena Elena er 7 år og pasient på senteret vårt. Hun er synshemmet og operert for åpen gane. Elena har hatt et vanskelig liv med foreldre som dessverre var uskikket til å ta hånd om barna sine pga. alkoholmisbruk. Hun har en bror på 9 år og en søster på 5 år. Søskenflokken Denne søskenflokken er nå adoptert av sin tante og onkel, som tar godt hånd om dem og gir dem kjærlighet og omsorg. Mannen i huset er uføretrygdet og tanten jobber på et bibliotek. I Moldova er pensjonen svært liten, kun noen få hundre kroner, så det er dessverre lite inntekt til familien. Vi ble tatt godt imot! Boforholdene var bra, og de har en hage der de dyrker poteter og annet pluss noen husdyr som kan gi dem mat. Vi føler dette er en familie som vi ønsker å hjelpe videre. Kalven_300419 Den lille kalven deres var en tur bortom huset mens vi var der.   Evelina-og-HB_wEvelina På tilbaketuren stoppet vi hos Evelina som også er synshemmet, har amputert en fot og har store problemer med å gå. Familien har dermed store utgifter til proteser og behandling. I vinter var Evelina på et lengre opphold i Tyrkia for å gjennomføre flere operasjoner, og en ny tur for behandling står for døren om ikke så lenge. Evelina er 8 år, og til tross for sine mange problemer er hun en positiv og livsglad jente, og gjensynsgleden er alltid stor når vi møtes. Det var første gang vi var hos begge familiene. Til begge familiene hadde vi med litt frukt, godteri og litt økonomisk hjelp, så det ble som en liten julekveld. I løpet av de neste dagene vil vi gjennomføre flere besøk til familier som trenger vår hjelp. Les mer om JULEGAVEPROSJEKTET 2018 her. Hans Bjørn Bakketeig