Logo

Dokumentarfilmen ble endelig vist i Moldova

«Mirakelet i Moldova» vant konkurranseprogrammet «Eyes of Moldova» på Cronograf, Moldovas største dokumentarfilmfestival den 28. mai 2019. – Det ble en fantastisk visning. Salen var fullsatt, og mange av våre pasienter, samarbeidspartnere, øyeleger, optometristudenter, venner og kjente var til stede, rapporterer Hans Bjørn fra Moldova. Etter filmen var det Q&A. Under denne seansen var det mange takketaler for arbeidet som både «Hjelp Moldova» og synssenteret gjør for de synshemmede, så dermed ble det en følelsesladet Q&A. Vi fikk også gode tilbakemeldinger fra festivalen og juryen. Totalt ble det vist 49 filmer. Det var fantastisk at MiM vant pris for beste film i kategorien «Med fokus på Moldova», sier Hans Bjørn og Tatiana. Vi var veldig spente før visning, spesielt Tatiana var nervøs for hvordan responsen ville bli i hjemlandet, men var heldigvis kjempefornøyd etter visningen. HB-og-TG Hans Bjørn Bakketeig og Tatiana Ghidirimschi med Cronograf-diplomet. Cronograf-prisen «Jippi! Dette er så gøy!, skriver filmregissør Stian Indrevoll på Mirakelet i Moldova sin Facebook-side. Endelig er Mirakelet kommet hjem og vist for første gang i Moldova siden premieren i september 2017.» Listen over øvrige visningssteder kan du se her: moldovanmiracle.com. I tillegg har filmen vært vist i Ankara, Tromsø og på TV2, SVT og polsk tv. Bilder fra Cronograf: MiM-kinosal_1  MiM-kinosal_2 MiM_kinosal  MiM-spørsmål Nela og Nico  MiM-medvirkende «Filmstjernene» Valentina, Daniel, Nico og Nelea var også til stede under visningen og på scenen under Q&A-en etterpå. De takker for at de har fått et nytt og funksjonelt liv. – Det å få lov til å møte slike personer som disse, er det som gir oss motivasjon til å fortsette arbeidet i Moldova, avslutter Hans Bjørn. Synssenter-teamet Teamet på synssenteret: Irina C., Irina V., Tatiana G., Hans Bjørn, Tatiana C., Ludmilla og Ecaterina. Se flere bilder fra filmfestivalen på Cronograf sin FB-side. Ingunn E. Bakketeig