Logo

En god venn er gått bort

Mandag 3. juni fikk jeg den triste meldingen om at vår venn Gunnar Nagell Dahl var død. Gunnar var mannen bak den store innsamlingsaksjonen på Os i august i fjor, som samlet inn 120 000,- kroner til Hjelp Moldova. Jeg ble kjent med Gunnar da vi satt i styret sammen i Osøren Blues og Jazzfestival i ti år. Gunnar var en engasjert og spennende leder, og ingen oppgaver var for stor eller umulig. Han hadde mange jern i ilden, og han så bare muligheter. Gunnar-N-D  Gunnar og HB_2018 Fra innsamlingsaksjonen på Os august 2018. Foto: Ingunn E. Bakketeig Etter hvert som vennskapet vårt ble sterkere, fikk han også en stor interesse for arbeidet mitt i Moldova, og for tre uker siden var han på sin første tur til landet. Han likte det han så, og var imponert over arbeidet. Vi hadde kjekke dager sammen, og vi fikk også tid til et besøk til Cricova, en av verdens største vinkjellere, 200 km lang. Dette var noe for mesterkokken som tidligere var matattaché hos Fylkesmannen i Hordaland, nå leder for Chefs Dinner AS og dommer ved ulike kokkekonkurranser. På returen til Norge ble flyet fra Chisinau forsinket, og vi fikk en uventet overnatting i Wien. Neste morgen stod taxien klar og skulle kjøre oss til flyplassen. Underveis punkterte det ene dekket, og den kvinnelige sjåføren var fortvilet. Det ville ta for lang tid å få tak i en ny drosje, og vi stod i fare for å miste nok et fly. – Dette klarer vi, Hans Bjørn, var Gunnars kommentar. Og sånn ble det. Gunnar skiftet dekk – og vi nådde flyet! Det var med stor sorg jeg mottok meldingen om at han var død. En raus og god mann, en kjær venn, er gått bort. Savnet blir stort, men vi tar vare på minnene. Gunnar Nagell Dahl ble bisatt fredag 14. juni. Jeg retter en stor takk til Oddny og familien som valgte å gi minnegaven til arbeidet vårt i Moldova. Hans Bjørn Bakketeig