Logo

Flott gave fra Bjørnafjorden soroptimistklubb

Soroptimistdamene i Os gir seg, etter snart 40 års aktivitet. Restbeholdningen deler de på ulike prosjekter. Hans Bjørn ble invitert til medlemsmøtet i juni, og fikk overrekt 45 000,- kroner til Hjelp Moldova! – Vi i Bjørnafjorden soroptimistklubb er så glade for at vi kan gi sluttgaven vår til Hjelp Moldova. Dere gjør et fantastisk arbeid for personer som kan få et bedre liv, sier Kari Heggland, en av lederne. Gjennomsnittsalderen i klubben ble høyere og høyere, og det var vanskelig å rekruttere nye medlemmer, så nå gir vi oss, forteller hun. soroptimist Deltakerne på junimøtet. Foto: Hans Bjørn Bakketeig Bjørnafjorden soroptimistklubb ble stiftet i 1981 og var tilsluttet organisasjonen Soroptimist International, et verdensomspennende kvinnenettverk som arbeider for å styrke kvinner og jenters stilling – lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I løpet av disse nesten 40 årene har dette lokallaget støttet ulike prosjekter som Vindfanget oppfølgingssenter i Os og et internasjonalt prosjekt mot menneskehandel i Moldova. Når de nå legger opp, ble restbeholdningen fordelt til de ulike målgruppene. Hjelp Moldova v/ Hans Bjørn Bakketeig ble altså tilgodesett med 45 000,- kroner. – Vi er utrolig takknemlige for dette, sier Hans Bjørn rørt. Det gjør at vi kan opprettholde driften og fortsette å hjelpe synshemmede i Moldova, slik at de kan delta både i utdanning og det sosiale liv. Gaven er spesielt viktig nå når vi ikke lenger har offentlig støtte fra norske myndigheter. Ønsket mitt er å kunne fortsette arbeidet i hvert fall i to år til, til det første kullet med moldovske optometristudenter er ferdig utdannet. Soroptimistdamene har fulgt med på Hans Bjørn sitt engasjement i Moldova, og til ett av medlemsmøtene sine i vår, inviterte de elevene Aleksander og Kristiane fra Os gymnas til å fortelle fra turen de videregående skolene i Os hadde til Moldova i fjor høst. Fortellingene deres gjorde inntrykk, så valget var enkelt, sier damene. Ingunn E. Bakketeig