Logo

Covid-19 rammer også Moldova

Koronaviruset slår dessverre om seg også i Moldova. Vi kansellerte derfor alle pasientavtaler, og stengte synssenteret vårt i Chisinau den 12. mars. Undertegnede returnerte da til Norge, litt tidligere enn planlagt, og er nå hjemme i karantene. Landet ble erklært som "state of emergency" – dette gjelder for 60 dager. Flyplassen og alle grenseoverganger er nå stengt, og det er kun diplomater, moldovere som vil hjem og transporter med helt nødvendige varer som kommer inn i landet. De siste dagene har det vært en prosentvis kraftig økning, og nå er det over 100 smittetilfeller og ett dødsfall. Også Moldova har innført strenge karanteneregler, og politi og myndigheter følger med på dette. Nå er det kun matbutikker og apotek som er åpne. Tom korridor Tomme korridorer på synssenteret. Tekst og foto: Hans Bjørn Bakketeig