Logo

Gladmeldinger i koronatiden

Grieg Foundation har vært en av våre viktigste samarbeidspartnere gjennom mange år – nå hjelper de nok en gang! Denne uken fikk vi melding om at styret i Grieg Foundation har vedtatt å støtte Hjelp Moldova også i år med NOK 250 000,-. En fantastisk nyhet som vi er veldig glade for! Støtten går i hovedsak til drift av synssenteret, men den bidrar også til at Hjelp Moldova kan ta aktivt del i utdanningen av optometrister og til utvikling av medisinske tjenester i Moldova. GriegF-illustrasjon_HM_2Grieg Foundation er også opptatt av hvordan organisasjonen vår håndterer Covid-19-situasjonen. Moldova har hatt veldig strenge koronatiltak. Befolkningen har hatt portforbud, og kun fått lov til å gå på matbutikk og apotek, og da med påbud om bruk av munnbind og hansker. Siden 11. mars har landet hatt en moderat smitteøkning per dag, med totalt ca. 4500 koronasmittede og 145 døde per dags dato. Aktiviteten gjenåpnes i store deler av landet den 15. mai. Skoler og barnehager skal imidlertid være stengt til 1. september. Litt undervisning pågår via internett, men det er dessverre mange som ikke har tilgang på datamaskiner, så dette er selvfølgelig vanskelig. På synssenteret vårt i hovedstaden er staben delvis tilbake og tilrettelegger nå for å ta imot pasienter i trygge former fra den 15. Optometristudentene har hatt noe online undervisning, så vi håper å komme gjennom krisen, og at optikerutdanningen kan fortsette som planlagt. Det er viktig at vi nå får rekruttert nye studenter til høsten og at sisteårsstudentene får gjennomført studiet og kan bli Moldovas første optikere i 2021. Optikerlab-en Her fra studentenes prakisundervisning ved Universitetet Sørøst-Norge på Kongsberg, juni 2018. Ingunn E. Bakketeig