Logo

Status for synssenteret i Chisinau

Synssenteret vårt i Chisinau var som det meste annet, stengt i lang tid pga. Covid-19. Behovet for synshjelp er imidlertid alltid til stede, så gleden var stor da senteret endelig kunne åpne igjen. De siste ukene har det derfor vært stor aktivitet på senteret. De synshemmede trenger jevnlig utredning og/eller oppfølging. En av disse var 20-åringen Gheorghe som knuste brillene sine i begynnelsen av pandemien. Han måtte lenge klare seg uten briller, og hadde dermed store vanskeligheter med å gjennomføre sine daglige aktiviteter. Mange andre var i samme situasjon, og flere par briller er i bestilling nå med styrker fra - 17 til - 27. Gheorghe For å kunne åpne the Low Vision Center igjen, trengte de mye verne- og desinfeksjonsutstyr. Hjelpen kom fra mormonterekteparet Gus og Nancy Cheketts, som for tiden har misjonstjeneste i Moldova. De donerte både desinfeksjonsmiddel, munnbind, hansker og annet verneutstyr - en svært viktig donasjon for drift av senteret i denne pandemiperioden. Tatiana-og-Luda_m-utstyr  desinfeksjonsmiddel Koronapandemien har påvirket også Hjelp Moldovas økonomi. Organisasjonen er derfor avhengig av støtte fra andre. Vi er derfor svært takknemlig for hjelpeorganisasjonen Solidary Hearts sitt bidrag med å dekke kostnaden for briller til barn og unge fra fattige familier, og for Gus og Nancy Checketts engasjement. Sammen klarer vi å hjelpe mange blinde og svaksynte i Moldova. gus_nancy_mfl