Logo

Verdens synsdag og optometristudiet i Moldova

Norges optikerforbund oppfordrer optikere og andre til å gi sin støtte til Hjelp Moldova på Verdens synsdag, torsdag 8. oktober.
Pengene går uavkortet til innkjøp av nødvendig undersøkelsesutstyr til den nyoppstartede optometriutdanningen i Moldova.

Ved å støtte dette prosjektet hjelper du et av Europas fattigste land med å få utdannet optikere. Du bidrar dermed til at Moldovas innbyggere får synshjelp.

Vipps valgfritt beløp til NOF GIR SYN #571686, eller gi verdien av en synsundersøkelse!

Synstest
Norske og moldovske studenter i godt samarbeid. Foto: NOF

 

Optometristudiet i Moldova

Med høstens nyoppstartede 1. klasse, er det nå i underkant av 70 optikerstudenter på optometriutdanningen i Chisinau. Ni av dem uteksamineres våren 2021, og Moldova får da sine første optometrister.

I høst startet det fjerde kullet. Low Vision-senteret er sterkt involvert i utdanningen, og både Tatiana Ghidirimschi og Hans Bjørn Bakketeig deltar i undervisningen, som nå foregår digitalt på grunn av Covid-19-pandemien. Studentene savner selvsagt samholdet og det fysiske møtet, men står på så godt de kan.

Tatiana Ghidirimschi prøver, så godt det lar seg gjøre, å legge til rette for at studentene også får litt praksis, blant annet på Low Vision-senteret.

Undervisning Google Meet_300920_1  Undervisning Google Meet_300920_2
Presentasjoner på engelsk og rumensk.

Verdens synsdag_Plakat

Ingunn E. Bakketeig