Logo

Et studieprogram med stor verdi, sier Diku

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) fremhever optikerutdanningen i Moldova som et studieprogram med stor verdi. Gjennom internasjonalt utdanningssamarbeid mellom Norge og ni land i Øst-Europa, Kaukasus og Sentral-Asia, har Eurasiaprogrammet utviklet 152 kurs, de fleste på masternivå. Ett av disse er optikerutdanningen i Moldova. Studiet kom i gang etter iherdig innsats fra blant andre optiker Hans Bjørn Bakketeig og organisasjonen Hjelp Moldova, Universitetet i Sørøst-Norge, og med bidrag fra Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, skriver Norges Optikerforbund på sine hjemmesider. Som vi har skrevet om tidligere, har flere norske optikerstudenter hatt praksis i Moldova, og optometristudenter fra Moldova har fått undervisning i optoteknikk på Kongsberg. Studenter_Kongsberg_2018 Her er moldovske studenter på optoteknikk-kurs på Kongsberg i 2018. Foto: Ingunn E. Bakketeig Se våre tidligere saker om optometriutdanningen her: Les ev. mer på DIKUs nettsider: Sterke resultater og kilde til utdanningskvalitet (01.02.21)   Ingunn E. Bakketeig