Logo

Optometristudenter i praksis på synssenteret

Studentene Corina og Tatiana har for tiden sin praksisperiode ved Low Vision-senteret vårt i Chisinau. De er sisteårsstudenter på optometristudiet, og blir dermed noen av de første optometristene i Moldova.   Jente med visustavle Jente med visustavle. – Under veiledning av dr. Tatiana Ghidirimschi får vi ansvar for optometriundersøkelsen av pasienter som kommer til senteret. Vi er glade for å hjelpe og får virkelig utviklet våre praktiske ferdigheter med et så bredt spekter av pasienter, forteller de. Erfaringen vi får på synssenteret er avgjørende for utdanningen vår. Parallelt med at vi jobber på senteret, holder vi også på med avhandlingen vår. Alle sisteårsstudentene er nå ute i praksis, på sykehus eller i optiske butikker. – De første avgangsstudentene er pionerer på dette området, de blir de første optometristene både i Moldova og store deler av Øst-Europa, sier Hans Bjørn Bakketeig, som svært gjerne skulle vært til stede i Chisinau for å ta del i praksisperioden. Covid-situasjonen har dessverre satt en stopper for det, nå blir det kun assistering på Facetime. På senteret får studentene erfaring med pasienter i alle aldersgrupper, og med løsninger som er spesielle både i brillestyrke og ulike synshjelpemiddel. Styrker på minus 25 er ikke uvanlig her. Sterkt-brilleglass_w På Low Vision-senteret blir det ofte foreskrevet brilleglass på +/- 20 og mer. Studentene på sin side håper også å se Hans Bjørn i Moldova snart. – Vi ser fram til at du er tilbake i Moldova, slik at du kan dele dine kunnskaper og erfaring med oss, skriver studentene i en e-post. Optometristud_hospiterer feb-21 Optometristudentene Corina og Tatiana sammen med veileder dr. Tatiana G. og en liten pasient.   Ingunn E. Bakketeig