Logo

Forsiktig optimisme til ny Moldovatur

Koronaen jobber for fullt, og nekter å slippe taket. Vi velger likevel å være optimistiske for året 2022. Organisasjonen har ikke kjørt hjelpesending til Moldova siden september 2020. Nå planlegger vi en ny tur til påske.

Vi har viktige hjelpemidler på lager. Der gjør de ingen nytte. I Moldova er behovet stort. Det er nødvendig med en trailerforsendelse i år.

Hjelp Moldova har 2 lagerlokaler. Ett på Osterøy og ett i Bergen. Dugnadsgjengen var på plass på lageret i Bergen for å rydde og få oversikt over hva som skal sendes til Moldova. Det er viktig med orden. Absolutt alt som er i traileren må defineres og gjøres rede for på transportdokumentene.

Turen denne gangen skal blant annet gå til Sorocaområdet nord i Moldova. Landsbyene Iorjnita, Curesnita og Holosnita har felles skole, og vi skal levere stoler, pulter og annet skolemateriell. I tillegg blir det levert synshjelpemidler og utstyr til sykehusene.

Vi gleder oss til å ta turen til Moldova igjen. Behovet for hjelp i Moldova er stort. Nå er det bare å håpe på at korona vil spille på lag med oss.