Logo

Basar på Spelhaugen dagsenter ga 32.000 kr til Barnehjem nr 74

Tidlig i.november gikk den 9. basaren til inntekt for barnehjem nr 74 i Chisinau av stabelen: Kr 32.259,50 går uavkortet til barnehjemmet. Der sparer de for å kunne bygge ny gymfløy som et tilbygg til eksisterende bygning (se bildet til venstre).

Nytt bad på Nr 74

Mange var møtt frem til Spelhaugen dagsenter og premiebordene bugnet som vanlig. Jeg tror få vet hvilken fantastisk innsats personale ved Spelhaugen har lagt ned i dette arbeidet. Det å gå rundt på butikker og kjøpesentre og be om premier år etter år krever mot og engasjement. Loddbøker skal også administreres og informasjon og innbydelser lages. Alt dette gjøres i en travel hverdag hvor arbeidsoppgavene egentlig er store nok. Mye er endret på barnehjem nr 74 i Chisinau etter at Spelhaugen kom inn i bildet. De første årene var det mat, legeundersøkelser og medisiner som sto i sentrum. Så ble det leker og annet utstyr til aktiviteter. Jeg husker gleden over to helautomatiske vaskemaskiner som erstattet et vrak av en maskin som de måtte bære vann til, og som ikke hadde sentrifuge. Så begynte oppgraderingen av huset med fire nye bad med varmtvannstank og dusj. Nye belegg på flere gulv, nye sengeklær, nye gryter på kjøkkenet osv. Jeg sier som styrer Stella en gang sa til meg: -Noen tror på julenissen, for oss er dere julenissen. Dette begynte som et prosjekt og nå er det kommet til endes. Årets basar var trolig den siste. Og de avsluttet med bravur. Kr 32.259,50 ble det og sammen med 30.000 som de har stående på Hjelp Moldovas konto vil de være langt på vei til å kunne realisere sin drøm om et påbygg med en liten gymsal. Vi får hjelpe til med å finne noen som kan hjelpe til å finansiere resten. En stor takk til Spelhaugen dagsenter for det flotte arbeidet de har gjort. Skjoldvor Haukaas