Logo

Opplevelser fredag 4. oktober

Vi har det kjekt her i Moldova, men i dag har det vært en dag med svært sterke inntrykk. Først var vi på ”mor og barn”-sykehuset. Der delte vi ut klær og leker, og dette ble et lite høydepunkt. Vi fikk også møte en mor som fødte forrige fredag. Barnet ble født uten spiserør og ble operert i dag. Vi fikk se litt av operasjonen som ble overført til et auditorium. Det var tungt å se alle de alvorlig syke barna, og de svært kummerlige forholdene de hadde på sykehuset. I nr. 74 Deretter gikk turen til en barnehage med funksjonshemmede barn. Den omsorgen de ansatte viste for barna der, og den gleden og humøret barna delte med oss var et lyspunkt oppi alt alvoret. Her-er-kontakten-opprettet Her er kontakten opprettet 🙂 Tonje-pusler Tonje deltar i puslingen. I landsbyen Trebujeni Enda mer positiv opplevelse ble møtet med det foreldreløse søskenparet Ana og Andrej som bodde alene, med hjelp fra en omsorgsfull dame i landsbyen. Ana var en utrolig skjønn og åpen jente som hadde opplevd mye vondt i livet sitt. Måten hun møtte oss på gjør at noen av elevene sa hun var blitt deres nye forbilde. Moldovagjengen-med-Andrej-og-Ana Andrej og Ana, Kari, Hanne, Tonje, Sindre, Fredrik og Jon. Dagene her i Moldova har gått fort, men de har vært fylt med mange opplevelser og sterke inntrykk som vi vil ta med oss resten av livet. Våre "problem" er å velge om vi skal ta på oss hvite eller røde sko, her har de kanskje ikke sko i det hele tatt... Som en av elevene sa: - "Tenk hvis det var mulig å gi en dag av mitt normale liv til noen av de vi har møtt disse dagene". Hilsen Jane, Gro, Eva, Tonje og Hanne