Logo

“Mirakelet i Moldova”:
Premiere 29/9 på BIFF

Endelig klar for visning: Den inspirerende dokumentarfilmen MIRAKELET I MOLDOVA, skildrer Hans Bjørn og Tatianas reiser rundt om i Europas fattigste land, med selvpålagt mandat om å gi landets innbyggere synet tilbake. Filmen blir vist på Bergen Internasjonale Film Festival (BIFF) og har premiære fredag 29. september, og med ny visning dagen etter, lørdag 30. september.
 
Bildet: Stian Indrevoll i Flimmerfilm står for ide, manus og regi. Her fester han mikrofon på Hans Bjørn før en av de utallige opptakingssekvensene i Moldova. (Foto: Kåre Ness) .
 .
Ved å følge lenken under kan du lese mer om filmen, se trailer og bestille billetter. .
Bilde frå innspelinga i Moldova (Alle foto: Kåre Ness)   npcpQT3KSKiptQZu9aDe+w_thumb_1c90d   1vZmmbMuQsaUVsyOmP78Nw_thumb_1c78e   Omtale  av filmen:
Trollmannen fra Os
Siden 2001 har Hans Bjørn og Tatiana hjulpet mange tusen mennesker i Moldova, og gitt dem et bedre liv ved å tilby synsundersøkelser, briller og andre hjelpemidler for å se bedre. I et politisk urolig Moldova står nå imidlertid klinikken i fare, og arbeidet for å hjelpe samfunnets mest utsatte fortoner seg som en endeløs kamp mot byråkrati, korrupsjon og fattigdom. Det trengs rett og slett et vaskeekte mirakel for å redde klinikken.
sh%GuE2rSx6eFpG9MImCAQ_thumb_1c87a
  Den inspirerende dokumentarfilmen MIRAKELET I MOLDOVA, skildrer Hans Bjørn og Tatianas reiser rundt om i Europas fattigste land, med selvpålagt mandat om å gi landets innbyggere synet tilbake. På mange av barneskolene de besøker oppdager de flere elever med synsproblemer enn uten. Som landets eneste optiker kjemper Hans Bjørn en tung og ensom kamp for å etablere klinikken for synshemmede. For hvem kan man egentlig stole på når de man tidligere samarbeidet med plutselig havner i fengsel etter anklager om korrupsjon?
  Mfxyzz%nSb2gzHFbhU3i9Q_thumb_1c77e   cQFqX49hRiWosqEOlWQ%Jg_thumb_1c856