Logo

Trailer på veg til Moldova

I dag, torsdag 22. mars 2018 kjører Nils Fredrik Nielsen traileren sin ombord på Fjordline si ferje i Bergen fullasta med varer til Moldova. Om fem dagar er han framme i Chisinau. Optisk utstyr av ulik art utgjer mesteparten og viktigaste del av lasta. Men Scania´en har også med seg både rullestoler og sjukehussenger som det er stor trong for i Moldova. . I går var sjauegjengen i gang med opplasting på terminalen til Veøy og Kippersund Transport i Arna. Her har Hjelp Moldova hatt gratis lager plass i gode lokale siste året. . 2018 03 21 LastingTruck Alle

Ferdig lasta, klar for avreise! Sjauegjengen besto av kasserar og økonomisjef Erik Bjerring Hansen (til venstre), logistikksjef og lastebileigar Nils Fredrik Nilsen, lager- og teknisk sjef Heine Oen og sjefen sjøl, Kåre Ness, som også opererte som fotograf.

På lageret sto varer av høg kvalitet trygt lagra i gode lokale. Viktigast å få ned til Moldova no var ei maskin for operasjon av grå stær (Faco), og tre komplette diagnosesett for undersøking av auga. Dei siste skal mellom anna nyttast av studentane som i haust, som dei første i Moldova, starta på det nye optometristudiet ved det medisinske universitetet i Chisinau. , 2018 03 21 Lasting Teine Lager

Heine er lagersjef og har stålkontroll på kva type varer som ligg på lager, tilstand, vekt og verdi. Dette er opplysningar som skal vidareformidlast både til norske og moldovske tollstyresmakter.

2018 03 21 Lasting Heine oppe

Overblikk frå andre høgda: Heine har kjørt fram første rullestol som skal ein etasje ned.

2018 03 21 Lasting Nils Fr Truck

Nils Fredrik kjører truck og senkar første stol trygt ned.

  2018 03 21 Lasting Erik tek mot

Erik tar i mot og trillar stolen til lasterommet.

  2018 03 21 Lasting Hein Nils Fr i tralla

Nils Fredrik og Heine diskuterer lastestrategi.

  2018 03 21 Lasting Trailer Lukk dør

Full bil, og tid for å stenga dørene. Torsdag er det ferje til Hirtshals i Danmark, motorvegen til Tyskland, så via Østerrike til Ungarn, tvers gjennom Ungarn til Romania, over den transylvanske høgsletta til grense Moldova, og så vidare til hovudstaden Chisinau for lossing. Estimert ankomsttid er tysdag ettermiddag/kveld, 27. mars.

God tur - Drum bun!

. Tekst og bilde: Kåre Ness