Logo

God jul

Vi ønsker alle moldovavenner og gode støttespillere en riktig god jul og et godt nytt år.
Les meir

Nytt syn i førjulspresang

På synssenteret i Moldova går arbeidet sin gang. De ansatte, med øyelege Tatiana Ghidirimschi i spissen, står på for å hjelpe blinde og svaksynte med individuelle utredninger. Men det er travelt, den andre øyelegen der er nå i svangerskapspermisjon, og at heller ikke Hans Bjørn Bakketeig er der innimellom, merkes.
Les meir
Da kan du kjøpe gavekort fra Hjelp Moldova. Pengene som kommer inn blir fordelt på familier i Moldova som lever langt under fattigdomsgrensen. I år er situasjonen dessverre enda verre for mange av dem, på grunn av Covid-19-pandemien.
Les meir

Skolenes solidaritetsaksjon 2020

Hvert år arrangerer Os vgs, Fusa vgs, Austevoll vgs, Langhaugen vgs og Os gymnas solidaritetsaksjon til inntekt for Hjelp Moldova sitt arbeid for vanskeligstilte. Snart går startskuddet for høstens aksjoner. Her forteller Hans Bjørn Bakketeig om organisasjonens arbeid og situasjonen i landet.
Les meir

Dokumentarfilmen ruller fortsatt

Langhaugen videregående skole i Bergen er i gang med forberedelser til solidaritetsdag 12. november. I dag, fredag 30. oktober, var skolens førsteklasser på Bergen Kino for å se dokumentaren «Mirakelmannen» – filmen om Hjelp Moldovas arbeid.
Les meir
Norges optikerforbund oppfordrer optikere og andre til å gi sin støtte til Hjelp Moldova på Verdens synsdag, torsdag 8. oktober. Pengene går uavkortet til innkjøp av nødvendig undersøkelsesutstyr til den nyoppstartede optometriutdanningen i Moldova.
Les meir

Tipper du?

Tipper du? Gi Grasrotandelen til 986205470 Hjelp Moldova – og gi synshemmede barn i Europas fattigste land en bedre hverdag.
Les meir

Ny trailertransport til Moldova

I morgen kjører Nils Fredrik Nilsen traileren sin til Moldova, fullastet med varer til bl.a. Low Vision Center, "Mor og barn"-sykehuset og brannstasjonen i Chisinau.
Les meir

Senteret akkreditert for 5 nye år!

The Low Vision Center, dvs. synssenteret vårt i Chisinau, er akkreditert for fem nye år. Selve tilsynet ble gjort fredag 10. juli – og var en svært detaljert og omfattende prosess.
Les meir

Status for synssenteret i Chisinau

Synssenteret vårt i Chisinau var som det meste annet, stengt i lang tid pga. Covid-19. Behovet for synshjelp er imidlertid alltid til stede, så gleden var stor da senteret endelig kunne åpne igjen. De siste ukene har det derfor vært stor aktivitet på senteret.
Les meir