Logo

God jul

Vi ønsker alle moldovavenner og gode støttespillere en riktig god jul og et godt nytt år. 2020 har vært et spesielt år for oss alle, grunnet Covid-situasjonen, og aktiviteten og deltakelsen fra oss i Norge har selvsagt vært redusert. Hans Bjørn hadde to turer til Moldova før alt stengte ned i mars. Første turen i januar var sammen med representanter fra Universitetet Sørøst-Norge. Da fikk vi planlagt optometristudiet, så undervisningen har gått sin gang – i hovedsak digitalt siden mars. Kommende vår/sommer er de første studentene ferdig uteksaminert etter fire års utdanning, så det blir en stor happening. Med dette vil synshjelpen i Moldova bli mye enklere. På den andre turen var det pasientene og drift av synssenteret som stod i fokus. Men så kom pandemien, alt ble stengt ned, og Hans Bjørn måtte forlate landet i hui og hast den 12. mars. Selv med den vanskelige koronasituasjonen og stort smittetrykk i Moldova, har senteret hatt stor pågang av pasienter. De ansatte ved synssenteret har gjort en fantastisk jobb, og antallet som har fått hjelp er mange. I høst hadde vi også en trailertransport med diverse utstyr, noe til «Mor og barn-sykehuset», resten til synssenteret, brannstasjonen og andre. Vi takker dere alle for god og uvurderlig hjelp dette året, så håper vi på et kommende år med nye muligheter og oppfølging i Moldova! God jul og godt nytt år! For styret Hjelp Moldova Hans Bjørn Bakketeig   Julestjerne