Logo

Moldova hjelper Ukraina. Nå er det behov for vår hjelp!

Den Russiske invasjonen i Ukraina, har ført til en flyktningstrøm til nabolandet Moldova.  Moldova er Europas fattigste land. De stiller likevel opp for sine naboer med det lille de har. Det er et stort apparat i sving i Moldova for å ta imot ukrainere på flukt. Akuttplassering for overnatting, matforsyninger, informasjon og medisinsk hjelp.

Det er kommet rundt 70 000 flyktninger til Moldova fra Ukraina. Noen får hjelp til å bli transportert til den rumenske grensen for videre transport til bekjente i Romania, Polen eller andre europeiske land. Rundt 40 000 blir værende igjen i Moldova. Behovet for hjelp er større enn noen gang. Vi planlegger derfor en snarlig hjelpesending til Moldova for å bistå med utstyr til helsehjelp og nødvendige varer til flyktningarbeidet.

Nå håper vi på giverglede for å få hjelpen realisert og sendt så snart som rå er til der behovet er prekært. Det er et stort behov for klær og sko, sengetøy, tepper og soveposer. Alt som en ukrainer på flukt kan ha nytte av, er vi interessert i.

Behovet for vann- og matforsyninger er selvsagt også stort. Det er ikke like enkelt å sende mat og drikke fra givere i Norge. For de som ønsker å støtte vårt arbeid i form av penger, vil vi benytte de innsamlede midlene til vann og mat. Våre samarbeidspartnere i Moldova får oppdraget med å handle inn flaskevann og mat. Du kan derfor være trygg på at ditt bidrag i sin helhet kommer flyktningarbeidet til nytte.

Nyhetsbilder viser hjerteskjærende scener der de som har lite fra før gir over evne av det lille de har til rådighet. Engasjementet i Norge er også stort med et ønske om å bidra. Uansett om du har mulighet til å gi klær, utstyr eller pengegave, så vil din hjelp bidra til å bedre hverdagen til de mange fra Ukraina som er drevet på flukt fra sine hjem. Hjelp Moldova vil organisere den norske givergleden så hjelpen kommer fram dit den skal.

Vi trenger din hjelp! Lite eller stort - alt hjelper. Slik gir du ditt bidag:

  • Klær og utsyr. Heidi Kleiven tar i mot det du ønsker å gi bort. Gaven kan du levere i Knarvik. Kontakt Heidi på tlf 91 36 68 64 eller heikleiven@gmail.com for avtale.
  • Pengegave. Vipps 107524 eller konto 3626 07 23590. Merk din gave med "Ukraina".