Logo

Antall flyktninger øker stadig

Strømmen av flyktninger fra Ukraina er stadig økende på grenseovergangene i Moldova. De møtes av frivillige moldovere som tilbyr skyss enten i buss, minibuss eller privatbil. Noen flyktninger ønsker å bli i Moldova, og skysses til flyktningleirer. Andre ønsker seg videre til det europeiske kontinentet, og blir skysset til den rumenske grensen.

Moldova har opprettet flyktningleirer rundt om i hele landet. Under ser du bilde av en flyktningleir som er opprettet på en fotballbane i byen Falesti. Falesti ligger nord i landet mot den rumenske grensen. Denne flyktningleiren er opprettet med humanitær hjelp fra Tyskland. Leiren har plass til ca 500 flyktninger.

Foto: Pro-TV Moldova

I teltleiren er det feltsenger og varme tepper. Det kommer godt med. Om natten kryper gradestokken ned mot 0 grader. Våren er ennå ikke kommet til Moldova. Varmegradene kan ennå la vent på seg.

Den moldovske ambassaden melder om et økende behovet for mat og vann i tillegg til varme tepper, telt og feltsenger. Vi i Hjelp Moldova har derfor satt apparatet i sving for også å skaffe til veie proviant som vi skal frakte til Moldova. I tillegg ønsker vi å donere penger til matforsyning som kan kjøpes i Moldova. På den måten hjelper vi både de ukrainske flyktningene og det moldovske næringslivet.

Vil du være med å gi en skjerv som går til mat og vann til flyktningene fra Ukraina, så benytt vår vipps eller bankkonto, og merk gaven din "Ukraina".

Vipps 107524

Bankkonto 3626.07.23590