Logo

Store gaver fra små givere

Elevene på Kløvheim skule har gravd dypt i leikekassen. Der fant de et variert utvalg av leiker som de gir bort til barn i Moldova. Leikene skal fordeles på 2 barnehager - en i landsbyen Holosnita og en i landsbyen Curesnita. Gavene fra skolebarna fraktes til Moldova neste uke. I påsken vil barnehagebarn bli nye eiere ev leikene fra Kløvheim.

Hjelp Moldova fikk tidligere i år invitasjon fra Kløvheim skule med anmodning om å fortelle om barn og barns levekår i Moldova. Temaet var dele med andre, giverglede og barns levekår i andre land.

Organisasjonen viste bilder fra Moldova. Elevene på Kløvheim fikk se og høre hvordan det var å være barn i et land langt borte fra Norge. Vi sammenliknet norske forhold med hvordan barn levde og hadde det på landsbygden i Moldova. Det var store kontraster.

Foto: Strilen

Skolebarna var lydhøre og nysgjerrige på mange ting. En etter en rakk de opp hånden, og spurte om alt et barn ønsker å få svar på. Det var en tankevekker at vann måtte hentes i bøtter, utedo var en realitet, og at alle barn ikke hadde sykkel. At det mest sannsynlig ikke var noe som het lørdagsgodt heller, ja det var nesten ikke til å forstå.

Det ble spurte om vi trodde barna i Moldova ville bli glad for leikene som kommer fra Kløvheim. Flotte lastebiler, dukker, baller, puslespill og uteleiker vil garantert bli verdsatt i barnehagene. Vi tror det blir nesten som julaften midt i påskehøytiden i Moldova.

Dette biletet har tom alt-eigenskap. Filnamnet er leiker-1024x498.jpg

En av elevene lurte også på hvorfor vi heller ville reise til Moldova i stedet for å feire påske? Et meget godt spørsmål fra en liten pjokk. Svaret han fikk var at det finnes ingenting i hele verden som er så kjekt som å se hvor glad barna i Moldova blir når de får gaver fra Norge. Det svaret var han meget godt fornøyd med.