Logo

Dag 6 – Transnistria

Også i dag tok vi turen ut av by'n - men helt på grensen i øst til staten Transnistria. Her har Hjelp Moldova bidratt med en del utstyr til et aldershjem i landsbyen Cocieri og til et sykehus i landsbyen Creuleni. Vi besøkte aldershjemmet. I dag (søndag 11. september) har vi vært i Transnistria! Transnistria er en egen stat i Moldova som vil løsrive seg fra resten av landet. Vi tok en ferge over elven Dnestr, og da vi kom over var det veldig strengt bevoktet. Vi fikk ikke lov å ta bilder!

Aldershjemmet i Cocieri

Vi besøkte et gamlehjem som ligger i den moldovske delen av staten. Forholdene på gamlehjemmet var etter norsk standard veldig dårlige, men de som bodde der virket veldig fornøyd! Hjelp Moldova har bl.a. gitt dem senger, rullestoler og gåstoler, og tallerkener som de brukte i spisesalen. Vi besøkte noen av rommene, tre pasienter delte et lite rom. Mange pasienter var sengeliggende. Selv ville vi ikke vært sengeliggende her. Flere steder var det vanskelig å være, på grunn av lukten.    Noen av beboerne fikk hvert sitt sokkepar fra snille givere i Norge - gode å ha til vinteren! Spisesalen. Dette gamlehjemmet ble brukt som base under krigen mellom Transnistria og Moldova i 1994. Her kan vi fortsatt se kulehull på fasaden! Kristine og John-Arne