Logo

Elevaksjon ved Os Gymnas innbrakte 80 000 kroner!

Elevene ved Os Gymnas har gjennom solidaritetsarbeid ved skolen samlet inn over 80.000 kroner til "Hjelp Moldova"! - Vi er mektig imponert over engasjement og resultat. Dette er svært viktige midler som uavkortet går til vårt arbeid for og med synhemmede i Moldova. Hjertelig takk til dere alle, sier en rørt Hans Bjørn Bakketeig, leder for Hjelp Moldova. Under kan du lese elevrådsleder Oda Wågsæther Egenæs sin beskrivelse av hvordan det hele kom i gang, og hvorden de gjorde det: Hjelp Moldova: gjennom elevenes øyne Onsdag 12. september 2012 reiste daværende elevrådsleder (Aleksandra Hjelle) og undertegnede fra Os Gymnas til Moldova. Vi skulle tilbringe 4 dager i det fantastiske landet, med fokus på Hjelp Moldovas arbeid. Aldri hadde vi trodd at vi skulle få se så mye elendighet, men likevel så mye fint. Vi så på nært hold hvor mye hjelp «Hjelp Moldova» kunne gi et så lite land, kun ved å tildele folk synshjelp og briller. Vi besøkte synssentret deres hvor vi fikk se selve kjernen av deres arbeid. Det som gjorde sterkes inntrykk her, var da en liten gutt fikk briller. Han hadde så dårlige øyne at han mest sannsynlig ikke kunne begynt på en normal skole, og fått et normalt liv. Aldri har vi sett noen som har lyst så mye opp som den lille gutten gjorde. Det er absurd å tenke på at en liten, en så ubetydelig ting for oss her i Norge, en brille, kan forandre en persons liv så drastisk som vi var vitner til. Tenk å få et helt nytt liv servert gjennom nye briller. Dette var bare en av mange magiske opplevelser vi var vitner til. Reisen satte mange uforglemmelige spor, og det var derfor enkelt for oss å komme tilbake til skolen vår og fortelle alle de andre elevene om «Hjelp Moldovas» arbeid. Vi holdt en presentasjon til alle elever og lærere et par uker før vi skulle samle inn penger, hvor vi viste bilder, fortalte om organisasjonen, og ikke minst fortalte hva vi hadde opplevd. Mange satt og måpte, mens andre smilte av bildene vi viste. Skolens engasjement førte til at vi klarte å samle inn over 80 000 kroner!! Dette gjorde elevene gjennom arbeid hjemme, på skolen, eller gjennom arbeid som elevrådet hadde skaffet. Litt advarsler måtte til, men på juleavslutningen hadde vi gleden av å formidle den gode nyheten om at alle pengene var overført til «Hjelp Moldova». Vi er stolt over å støtte denne fantastiske organisasjonen, for vi har virkelig sett at hjelpen kommer frem. Turen vi hadde var en fantastisk opplevelse, og vi håper at to nye elever får muligheten til å oppleve det samme i år. Oda Wågsæther Egenæs elevrådsleder Os Gymnas