Logo

Hans Bjørn Bakketeig heidra som ein av årets “Norske helter”

Onsdag 9. desember vert leiar for Hjelp Moldova, Hans Bjørn Bakketeig, heidra som ein av årets "Norske helter" - kategorien Livslang teneste.
Slå på TV Norge kl 20.30 onsdag og få med deg prisutdelinga og fjernsynsshowet.
 .
.
Hans Bjørn Bakketeig will be awarded the prize as "Norwegian Hero" for his work for visually impaired in Moldova. The prize-winners will be presented on Norwegian television channel "TV Norge" on December 9th.
 ---------------------
Norske helter er eit samarbeid mellom TV Norge, VG og Gjensidigestiftelsen.
 .
2015 05 28 Senteret Ana 1
.
Hans Bjørn har endra livet til tusenvis av menneske og familiane deira gjennom arbeidet sitt som optikar. 
.

Om Norske helter:

Norske helter er en hyllest til enkeltindivider eller grupper av mennesker som har bidratt med en spesiell heltedåd, eller som på annen måte har viet livet til beste for andre mennesker, det være seg enkeltindivider, eller grupper av frivillige, private, eller humanitære organisasjoner.
Norge er et land fullt av hverdagshelter. I denne prisutdelingen, som ledes av Carsten Skjelbreid, er det kjendiser som skal gjøre stas på mennesker som har satt andre foran seg selv. Heltemot som æres i programmet spenner fra usannsynlig innsats i dramatiske situasjoner til frivillige innsats for lokalmiljøet. Erna Solberg, Marion Ravn, Eivind Hellstrøm, Jarle Andhøy og Erik Solbakken er blant prisutdelerne. Kandidatene har blitt nominert gjennom påmelding til vg.no. Deretter har en jury vurdert kandidatene og besluttet vinnere i ulike kategorier. Se Norske helter på TV Norge 9. desember, kl. 20.30 med reprise fredag kl 20.30.

 ----------------------

.

2015 12 06 HBB Norske helter I kamera

Hans Bjørn i fokus: Onsdag 9. desember kl 20.30 og i reprise fredag til same tid, kan du følgja Hans Bjørn på prisutdeling og etterfølgjande show på TV Norge. Filmselskapet Flimmerfilm i ferd med å  laga ein dokumentar om Hans Bjørn og arbeidet i Moldova. Filmen vert truleg vist på TV2. Her er det den moldovske fotofgrafen Ion som gjer opptak for Flimmerfilm.

 

Hans Bjørn har siste åra fått fleire heidersprisar:

- Samfunnsprisen frå Norges optikarforbund
- Optometrist of the World 2012 frå Verdens optikarforbund
- Paul Harris Fellow prisen frå Rotary
 - Diplom av Første grad i Moldova, frå Republikken Moldova
Kåre Ness, pt innanriksKårespondent frå kontoret på kjøkkenbordet