Logo

Ta godt mot Os vgs

Elevane på Os vidaregåande skule skal for sjette år på rad samla inn pengar til Hjelp Moldova. Les meir i Os&Fusaposten ved å følgja lenka: (Foto: Os&Fusaposten) Os vgs aksjonerer for Hjelp Moldova Les også lærar Harald Natvik sin tekst lagt ut på hans Facebook-sider:

«Et godt liv måles ikke etter lengde, men etter bruk»

Denne helgen og mandag 5.des kommer det til å være 150 bøssebærere i og rundt Os. Dette er flotte elever fra Os vgs som har sin solidaritetsdag på vegne av Hans Bjørn Bakketeig sin humanitære organisasjon "Hjelp Moldova". Vi håper at folk i kommunen vår tar godt imot dem og vil støtte innsamlingen - det betyr mye for oss som skole og elevene våre. I år er vi så mange bøssebærere at det er vanskelig å organisere bæringen og derfor vil helt sikkert noen husstander få besøk både en og to ganger i løpet av helgen. Elevene våre er 16-18 år gamle og vi håper alle viser forståelse for at enkelte husstander i store boligfelt e.l kan få flere besøk. De fleste osinger kjenner godt til arbeidet Hans Bjørn og teamet hans gjør i og rundt Chisinau. Han fikk prisen "Norske helter" på TVN for ikke lenge siden, utdelt av statsminister Erna Solberg. Han ble også kåret til årets optiker i verden og er 1 av 10 personer som kan kalle seg "verdensoptiker" - en pris som ble utdelt i Chicago, USA. Bakketeig er ikke bare en mann som er elsket og respektert i Os, men både nasjonalt og internasjonalt. Vi på Os vgs er stolte av han, hans arbeid og vårt samarbeid med "Hjelp Moldova". Synssenteret han driver har nå hjulpet rundt 15 000 mennesker i et land hvor det ikke eksisterte en optiker før han reiste ned dit. Med de nye lasermaskinene, kan de også behandle grønn stær (glaukom) hos diabetikere. Det er rundt 100 000 mennesker i Moldova med diabetes og rundt halvparten står i fare for å bli blinde uten behandling. Moldova er det fattigste landet i Europa og opplever også enorm fraflytting. Nå i høst vant også den russiskvennlige presidentkandidaten valget og landet beveger seg nærmere Putin og Russland. Fem elever og ansatte dro til Moldova i høst for å følge arbeidet til "Hjelp Moldova" og vi fikk oppleve og se ting vi aldri kommer til å glemme. Vi har støttet prosjektet i 6-7 år nå og reiser ned til Bakketeig hver høst og får se på nært holdt hva midlene våre går til og alt det utrolige de gjør for sine medmennesker i et land i nød. Vi fikk se synssenteret, vi besøkte en barnehage for psykisk utviklingshemmede, en institusjon for psykisk utviklingshemmede, et kvinnefengsel, en rekke familier som får hjelp gjennom denne uavhengige humanitære organisasjonen og mye mer. Det gjorde inntrykk. I fjor samlet våre elever inn 147 000kr gjennom bøssebæring og arbeid og vi sikter enda høyere i år. Vi har rundt 180 bøssebærere totalt og 250 elever som skal arbeide. I år deltar rundt 98-99% av elevene våre og det er veldig oppløftende. Mandag 5.des skal noen elever fra smågruppene våre stå på Amfi-senteret og selge julekaker og lignende som de har laget på skolen og vi håper alle tar en tur innom for å slå av en prat og kjøpe noe til støtte for aksjonsdagen vår. En del av dere får kanskje utdelt et infoblad om prosjektet eller kanskje dere får i postkassen. Der står det også et kontonummer og jeg legger det også med her: Bankkonto: 3633.51.86340 «Kan eg hjelpa ett menneske til eit verdig liv, skal eg være nøgd» - Hans Bjørn Bakketeig, 2001. Vi setter pris på om du ønsker å støtte vår solidaritetsdag her på Os vgs. Vår innsamling handler ikke bare om midler og økonomi. Det handler også om å lære unge i Norge om våre medmennesker i andre land og empati. Vi utdanner ikke bare dyktige fagfolk ved Os vgs, vi utvikler gode medborgere som skal ut i samfunnet og være med å prege vår fremtid. Mange unge opplever mening og tanken om noe «større enn seg selv» når de bidrar til en slik aksjon som dette. Tusen takk for din støtte. Den betyr mye for oss, den betyr mye for «Hjelp Moldova» og den betyr alt for våre medmennesker i Europas mest fattige land.