Logo

Sterke inntrykk for
elevene fra Langhaugen

På Langhaugen har vi hvert år en arbeidsdag hvor vi samler inn penger til Hjelp Moldova. I slutten av oktober besøkte tre elever og en lærar Moldova for å se hvordan pengene blir brukt. I løpet av turen vår fikk vi se at den jobben vi gjør virkelig hjelper, og vi ble motivert til å jobbe hardt videre.

Vårt møte med Moldova

26. oktober reiste vi, tre elever og en lærer fra Langhaugen vgs, ned til Moldova for å se arbeidet som Hjelp Moldova driver. Denne turen ble fylt med sterke inntrykk, nye minner og kunnskap. Vi fikk et tett møte med situasjonen og fattigdommen i Moldova. På Langhaugen har vi hvert år en arbeidsdag hvor vi samler inn penger til Hjelp Moldova. I løpet av turen vår fikk vi se at den jobben vi gjør virkelig hjelper, og vi ble motivert til å jobbe hardt videre.   2016-12-06-langhaugen-2

Fra venstre: Karen Erstad, Julie Aasebø, lærer Stian Hofslett Thowsen og Line Hatland.

Den første dagen i Moldova kom vi tettest på de menneskene Hjelp Moldova hjelper. Vi fikk oppleve en barnehage for funksjonshemmede. Barnehagen var full av liv og glede. Vi satt igjen med et godt inntrykk etter dette besøket, men med den triste tanken på at mange av disse barna ikke har en fremtid. Etter dette gikk turen til en institusjon for multifunksjonsemmede.  Det ga sterke inntrykk å se levestanderen til disse menneskene. Og det som ga sterkest inntrykk var de som er helt klare i hode, men blir utestengt fra resten av samfunnet fordi de har fysiske funksjonshemninger. Det er trist å se at noen som kunne vært en resurs for samfunnet blir stengt ute på denne måten. Vi har også besøkt to familier med synshemmede barn. Begge familiene levde på lave inntekter og under dårlige forhold. Det var sterke møter, men det var fint å se at Hjelp Moldova følger opp familiene og gir barna håp om en fremtid. Den andre dagen fikk vi besøke det fine, nye synssentret til Hjelp Moldova, og vi lærte mye om hvordan Hjelp Moldova jobber. Resten av dagen besøkte vi noen av samarbeidspartnerne til Hjelp Moldova. Vi fikk blant annet spise pizza med noen moldovske studenter og av de lærte vi mye om Moldovas kultur. Vi fikk et foredrag om fengselsstandarden i Moldova, fra organisasjonen Norlam. Til slutt fikk vi se et hjem for gatebarn. Alt i alt var turen full av blandede inntrykk og veldig lærerik. Vi er veldig glad for at vi fikk mulighet til å besøke Moldova og møte så mange hyggelige folk. Vi har sett at pengene fra Langhaugen er i trygge hender, og at de når frem til der det er behov for hjelp. Turen har inspirert oss og gitt oss motivasjon til å tjene inn penger og fortsette kampen for et bedre Moldova. . Tekst: Julie Aasebø/Langhaugen Foto: Kåre Ness/Hjelp Moldova