Logo

Alexandru gir “high five” for sin nye brille

En svært fornøyd Alexandru gir "high five" etter synstesten og brilleutleveringen! – Denne uken har vi hatt utlevering av ni par spesialbriller som vi har fått laget i Norge. Styrken på brillene jeg hadde med denne gangen varierte fra -10 til -20, forteller Hans Bjørn Bakketeig. Alexandru_slengkyss Slengkyss på vei fra 5-åringen! – I tillegg hadde jeg med en mørk filterbrille til en svært lysømfintlig dame, fortsetter han. Spenningen er alltid stor for å se om disse spesialbrillene fungerer, og det er en opplevelse hver gang å få være vitne til gleden de viser når de kan se og dermed vil kunne mestre hverdagen sin. På synssenteret i Chisinau har vi levert ut tusenvis av briller opp gjennom årene, og det er heldigvis svært sjelden det ikke fungerer. Dette er takket være vårt gode samarbeid med Multioptikk i Norge, som lager briller etter bilder, mål og beskrivelser de får fra oss på senteret. Noen av ukens brilleutleveringer Cristina_TC Med sin nye filterbrille kan Cristina endelig være ute selv når det er sol, uten at hun får for mye ubehag. Ion_TC 13-åringen Ion er kjempefornøyd. Ruslan En litt skeptisk Ruslan med ny brille. – Ruslan fikk en mye sterkere brille enn han har hatt før. Han var litt skeptisk i utgangspunktet – også da han forlot synsprøverommet – men ringte tilbake til senteret straks han var kommet hjem. Da var han svært takknemlig og glad for å kunne se så mye bedre, sier Hans Bjørn fornøyd. – Disse dagene blir svært spesielle for oss som jobber på synssenteret. Det gjør inntrykk å se hvilken stor forskjell det gjør for pasientene som får brillene, og både klemmer og gledestårer sitter løst, avslutter han. Alle foto: Tatiana Chistol Tekst: Ingunn E. Bakketeig