Logo

Gi en julegave som gir mening

”Hjelp Moldova” hjelper DEG med julegavetips! Vi gjentar suksessen fra i fjor, og ønsker også i år å tilby våre medlemmer og andre å kjøpe julegaver gjennom ”Hjelp Moldova”.  Vel vitende om at tilbudet i år kommer rimelig sent håper vi likevel at noen vil benytte seg av dette julegavetipset. Kjøper du en julegave fra ”Hjelp Moldova” får du i retur et gavebrev som kan pakkes pent inn og gis på julaften. “Hjelp Moldova” har de siste årene bygget opp et nasjonalt synssenter i hovedstaden Chisinau. Senteret er unikt på sitt område. På synssenteret er det til nå utredet over 1500 barn. Disse har fått synshjelpemidler i form av ulike typer briller, lese-TV, luper, lamper, m.m. “Hjelp Moldova” opererer med ventelister for utstyr, da det er dyrt å kjøpe inn utstyr nok til det enorme behovet som finnes. “Prosjekt julegaver” vil i år gå til dekning av briller for et barn som er utredet, og som står på venteliste til å få en brille. En brille koster, med god hjelp av diverse støttespillere,  i snitt 2500,- kroner. Når et synshemmet barn i Moldova får en brille av oss, betyr det at barnet får mulighet til å gå på skole, få utdanning, få mulighet til å ta del i sosiale aktiviteter, og på sikt få seg arbeid og bli selvstendig. Vi har erfaring med at de som ikke får slik hjelp ofte blir en byrde for både familie og samfunn. Hver eneste krone som kommer inn vil gå uavkortet til kjøp av brille til et barn på ventelisten! Her følger litt praktisk informasjon: Sett inn ønsket beløp på kontonr: 3626 07 23590 v/ Astrid Daae Kristiansen, Elvik, 5981 Masfjordnes. Merk transaksjonen ”Prosjekt julegaver”. Send et brev eller en e-post med navn på gavemottaker samt beløp på gaven. Send også med din adresse slik at vi kan sende deg gavebrev(ene). For å være sikker på at gavebrevene skal komme frem til jul, må vi ha denne informasjonen innen 19. desember. Gavebrevet blir trykket på pent papir med navnet på mottaker. Der vil være en liten beskrivelse om organisasjonen ”Hjelp Moldova”, stå beløp på gaven (gi beskjed dersom du ikke vil at beløpet skal stå i gavebrevet)  samt at brevet vil inneholde litt informasjon og bilde av et av barna som får en brille grunnet “prosjekt julegaver”. Vi vil prøve å lage gavebrevet så personlig som mulig. I et Moldova Nytt etter jul vil vi komme med en tilbakemelding om hvor mye penger vi har fått inn, og hvor langt pengene har rukket. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe. Send brev/e-post til: Irmelin Bjerring Hansen, Lilletveitåsen 33, 5227 Nesttun Tlf. 977 95 388 / e-post irmelin1972@yahoo.no